Дата публікації:
02 вересня 2022
Кількість переглядів:
181
Поділитися:

«Але до скону віку, доки буде існувати людство,
цю картину будуть пам’ятати та оплакувати…»

Третій роман американської письменниці Donna Tartt «The Goldfinch» (Донна Тартт, «Щиголь») приніс їй Пулітцерівську премію.

Чи сподівалалася Донна, коли писала, що твір отримає одну з найпрестижніших нагород у галузі літератури? А потім посипались й інші нагороди – медаль Ендрю Карнегі, місце в сотні найвпливовіших людей світу 2014 року від «Тайм», у списку «National Book Critics Circle Award» та інші.

Така популярність неминуче веде до екранізації. І у 2019 році, через 6 років після виходу в світ, роман з’явився на широкому екрані. Зірковий дорослий та дитячий акторський склад, їхнє фантастичне перевтілення, професійна режисерська та операторська роботи, прекрасна адаптація – надзвичайний коктейль, що майстерно оживив цю драматичну історію. Про що ж вона?

Вона про звичайного американського хлопчика-сироту Тео Декера та незвичайний випадок, що змінить все його життя. У нью-йоркському Метрополітен-музеї лунає вибух. Багато загиблих, але наш герой дивом залишається живим. У пошуках виходу із задимленого та заповненого попелом будинку, Тео помічає пораненого дідуся. Той віддає хлопчику свій перстень, із наказом подзвонити у зелений дзвоник, та просить забрати маленьку картину з намальованою пташкою. Забрати, заховати, зберегти і нікому ніколи не розповідати про неї…

Про роль українського друга Тео, до чого тут Гаррі Поттер та до яких непростих наслідків в майбутньому призведуть події в Метрополітен-музеї читайте в оригінальному романі Донни Тартт «The Goldfinch» та дивіться на екранах.

Вдосконалюйте англійську разом з кращими творами та фільмами!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua