Дата публікації:
19 серпня 2022
Кількість переглядів:
130
Поділитися:

Австралійська письменниця Ліян Моріарті, напевно, не просто так отримала від батьків таке прізвище, як і віртуозний злодій та візаві Шерлока Голмса в безсмертних оповіданнях Артура Конана Дойла. Звичайно це гумор, але у її блискучому романі «Big Little Lies», настільки закручений та продуманий сюжет, що з легкістю розкриває темні та потаємні куточки людської природи - інтриги, брехню, злочини, помсту та таємниці, - що складається враження, ніби його писав злий геній чи злодій.

Твір Ліян не тільки наробив галасу, став модним чтивом, але й втілився у культовий серіал, що побачив світ у 2017 році.

Чого варті тільки акторки, що зіграли головних героїнь! Ще до виходу на екрани зіркова плеяда з Ніколь Кідман, Шейлін Вудлі, Зої Кравіц, Різ Уізерспун, Лори Дерн та Меріл Стріп заінтригувала глядачів. Спочатку здається, що роман/серіал суто жіночі, бо головні героїні – три дорослі жінки, матусі, що живуть в заможному тихому місті, мають звичайні на перший погляд сім’ї, як ми чи наші привітні сусіди. Але зверху гарно та тихо, а всередині ворушиться лихо - ідеальне життя враз перевертається та пов’язує їх через незрозумілу смерть… чи вбивство.

А ось декілька фактів про серіал, що мають вас зацікавити ще більше.

Факт №1. ФУРОР
Знімав канал НВО, що є знаком якості. Лише за 2 роки після виходу серіал став культовим: взяв 9 номінацій «Еммі», 4 «Золоті глобуси» та окремо - нагороди головних акторів. Міні версія продовжилась другим сезоном. Журнал «Time» додав «Велику маленьку брехню» до добірки 10 найкращих серіалів 2017 року.

Факт №2. КНИГА
Ще до виходу книги Різ Уізерспун та Ніколь Кідман звернулись до НВО з пропозицією зняти фільм. Компанії довелось поборотись за це право з Netflix.

Факт №3. ЖИВІ ЕМОЦІЇ
Подейкують, що одна з яскравіших та потужніших сцен – сеанс парної психотерапії героїв Ніколь Кідман та Олександра Скарсгарда – результат одного дубля без попередніх репетицій. Талант!
Як розвивалась та чим завершилась ця історія, читайте англійською в книзі «Big Little Lies» та дивіться на екранах. Вдосконалюйте англійську разом з кращими творами та фільмами!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua