Дата публікації:
17 березня 2020
Кількість переглядів:
1694
Поділитися:

Шановні співробітники! 
Пропонуємо Вашій увазі корисні ресурси для організації віддаленої командної роботи, дистанційного змішаного навчання.

 

Особистий кабінет - єдине вікно доступу до різноманітних інформаційних сервісів, електронних документів СумДУ; вести комунікації зі студентами через модуль "Навчальні групи".

Lectur.ED - конструкитор електронних навчальних курсів.
MiX learning - платформа онлайн навчання, перевірки знань, проведення практичних/семінарських занять. Ви можете створювати класи, долучати до них ваших студентів, давати завдання, проводити тестування.
 
 
 
У СумДУ заохочується використання змішаної форми навчання, яка передбачає можливість проходження онлайн-курсів відповідно до тем навчальної дисципліни. Такими україномовними курсами є: PrometheusВУМ onlineEdEra, Європейський простір, ВищеGoogle Digital Workshop. Отримані сертифікати про успішне завершення можуть бути враховані при оцінюванні. За потреби, можна провести додаткове опитування студентів через Google Forms, MiX SumDU або надсилання практичних завдань на електронну пошту.
Онлайн курси можуть пройти не лише студенти. Український форум дистанційного та мобільного навчання пропонує відкритий дистанційний курс для викладачів - «Основи дистанційного навчання». Професор НТУ «ХПІ» В.М. Кухаренко буде проводити заняття курсу, що триватиму з 30 березня по 26 квітня 2020 р. Учасники отримають електронний сертифікат. Для участі у навчанні необхідно заповнити анкету.
 
 
 
Навчальна платформа ITVDN надала студентам безкоштовну можливість проходити online курси з IT. На ITVDN більше 180 відео курсів з усіх мов програмування та найбільш популярних інформаційних технологій, а також комплексні програми навчання за дванадцятьма спеціальностями з нуля до рівня спеціаліста.
 
 
Cambridge University Press відкрив безкоштовний доступ до 700 книг із різних галузей знань, а також 80 книг і статей пов’язаних із дослідженнями коронавірусу. Доступ відкритий до кінця травня 2020 року. Вміст контенту у HTML форматі і можливістю тільки для читання.
 
 
 
У межах змішаного навчання викладачі можуть запропонувати студентам пройти курси на платформі Coursera for Campus, яка відкрила доступ до більш ніж 3800 курсів і 400 спеціалізацій. Запис на курси триває до 31 липня 2020 року і передбачає заповнення форми для подачі заявки. Курси розділені на категорії: бізнес, комп’ютерні науки, здоров’я та таке інше. 24 березня запрошуємо приєднатися до вебінару "Освіта та коронавірус: найкращі практики для онлайн навчання". Зареєструватися на вебінар. Також безкоштовні курси від провідних університетів пропонують: Class Central, Canvas, EdX.
 
 
Комунікація - чи не найважливіший етап дистанційної роботи та навчання. Налагодити цей процес допоможуть вже звичні електронна пошта, месенджери та соціальні мережі. Для відеозв'язку, організації онлайн семінарів, запису відео-лекцій скористайтеся: Zoom, Hungouts Meet, WebEx, а також послугами Медіацентру СумДУ.
Для віддаленої командної роботи з документами використовуйте OneDrive та GoogleDrive (з корпоративної пошти доступно 1 ТБ пам'яті). Такі інструменти як Google Classroom, Trello допоможуть в організації та контролю навчальних завдань та робочих проектів.

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua