Дата публікації:
10 січня 2023
Кількість переглядів:
278
Поділитися:

#newdigitalпрофесії

Кіноіндустрія яскраво змальовує наше майбутнє, наповнене роботами, чого вартий лише Шварценеггер та його Термінатор… Але, поки ми стежимо за перипетіями екранних героїв, роботи вже давно увійшли в нашу повсякденну реальність. І вони не дуже схожі на фантастичних кіборгів!

Роботи сьогодні – це високотехнологічні пристрої, які виконують безліч функцій від інтерактивних дитячих іграшок до роботів-хірургів.

У головах звичайних обивателів шириться думка, що розвиток робототехніки призведе до нової цифрової ери, з заміною людей роботами. Безумовно, робототехніка змінить наше життя в майбутньому! Але уроки історії свідчать, що технологічні досягнення лише підвищують рівень та якість людського існування. Так, пандемія COVID-19 показала необхідність використання роботів-кур’єрів, які фасують та доставляють їжу, а війна – важливість          роботів-розміновувачів та безпілотних літальних апаратів.

Віримо, що роботи стануть корисними помічниками в кожному домі, замінять людей на шкідливому виробництві та виконуватимуть роботу, небезпечну для людського життя.

За твердженнями науковців, зараз робототехніка ще перебуває на початковій фазі свого розвитку. До того ж в наш час вивчення робототехніки значно помолодшало і кожен підліток сьогодні може стати справжнім вченим-робототехніком. І, можливо, саме ти зможеш докласти зусиль, щоб перевести цю галузь на якісно новий рівень!

Тож, вивчай всі аспекти цієї сфери з нашою рубрикою #newdigitalпрофесії в рамках проєкту Цифрова освіта.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua