Дата публікації:
01 листопада 2022
Кількість переглядів:
337
Поділитися:

 

Ти – молодий та амбітний, –  хочеш реалізувати свій творчий потенціал в улюбленій професії та знайти свою нішу на ринку праці. Що там говорити, можливість заробляти пристойні кошти –  гарний мотиватор не лише для молоді… Навіть досвідчені фахівці час від часу замислюються змінити свій профіль та шукати себе в нових сучасних та крутих професіях.

Які ж сфери діяльності вибрати, щоб бути в тренді?

Пропонуємо наш профорієнтаційний гайд #newdigitalпрофесії!

За прогнозами експертів, перспективними та рейтинговими залишаються і будуть залишатися ще довго – професіонали ІТ- сфери. А це означає, що треба постійно підвищувати  свою цифрову освіту!!!

Вперед! Почнемо, безумовно, з професії майбутнього - архітектор VR.

VR (Virtual Reality) – світ, створений штучно. За допомогою VR-шоломів та спеціального обладнання можна поринути в  VR - простір. Виявляється, людський мозок дуже легко обдурити, бо людина повністю поринає у віртуальний світ як у реальний! Працюють абсолютно всі органи відчуття та виконуються будь-які дії. Такі дива – штучні віртуальні світі  –  створює архітектор VR.

Якщо вважаєш, що віртуальна реальність – це тільки комп’ютерні ігри та розваги, – помиляєшся! Технології VR поширюють свою присутність у різних сферах життя: медицині, авіації, військовій справі, сфері культури та туризму, будівництві та дизайні, освіті,  перелічувати можна ще довго.  Дії відпрацьовані до автоматизму у віртуальному світі в реальному можуть врятувати життя!

Це цікава та творча професія, бо об’єднує знання та вміння художника, програміста,  психолога,  менеджера, звукорежисера (цей список можна ще продовжувати). Треба вміти робити все.

Зацікавився?

Але пам’ятай, щоб стати справжнім професіоналом важливо завжди тримати руку на пульсі – актуальною є самоосвіта, різноманітні онлайн-курси, майстер-класи від знаних профі, необхідно постійно працювати, вдосконалюючи та відточуючи власну майстерність, моніторити новини ІТ- індустрії,  прокачувати свої навички, мислити нестандартно. Не забувай про міцне підґрунтя - вища освіта відповідного профілю завжди в пріоритеті!

Так, стати справжнім фахівцем в цій справі не легко, але зусилля варті того. Тим паче, можеш спробувати себе у віртуальній реальності вже зараз -  в онлайн-студії та навчально-дослідницькій лабораторії віртуальної та доповненої реальності ULab СумДУ.

Ми вже спробували, - це круто!

Реалізуй себе в повній мірі та не зупиняйся на досягнутому!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua