Дата публікації:
13 квітня 2022
Кількість переглядів:
496
Поділитися:

Сьогодні жорстока війна точиться не лише на полі бою, а й на інформаційному фронті.

Щоб не стати жертвою ворожих вкидів і фейків ми звертаємося до офіційних джерел інформації, вибираємо перевірені новинні ресурси та медіа, довіряємо визнаним телеграм-каналам та шанованим блогерам.

Але для більш реальної картини подій, що відбуваються в Україні і світі, вкрай важливо поглянути на ситуації під різним кутом зору, дослухатися до думки зарубіжних незалежних журналістів та експертів.

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє що цілий ряд авторитетних закордонних видань на час війни надав для українців безкоштовний доступ до електронних версій. Тож тримати руку на пульсі стає ще легше.

The Washington Post – найстаріша та найвпливовіша газета столиці Сполучених Штатів Америки. Містить термінові новини,  репортажі  на національні та міжнародні теми, нариси і коментарії. У TWP вперше пішли на відкриття безкоштовного доступу.

The Wall Street Journal – щоденна міжнародна англомовна газета, орієнтована на ділові та фінансові новини. Одне з найвпливовіших та найбільших американських видань що публікує статті за тематикою: політика, економіка, бізнес, технології, лайф-страйл тощо. Безкоштовний доступ надано для користувачів з України та у країнах, де є велика кількість українських біженців.

The Economist – впливове щотижневе англомовне видання. Основні теми, що висвітлюються журналом – політичні події, міжнародні відносини, фінансові, економічні та ділові новини, а також наука і культура. За останній місяць видання стало публікувати статей на сайті удвічі більше.

Financial Times – щоденна британська газета міжнародних фінансових кіл. Спеціалізується на публікації і аналізі економічних та комерційних новин. Для безкоштовного доступу до ключових репортажів потрібна попередня реєстрація із зазначенням регіону «Україна».

На жаль, як довго буде діяти безкоштовний доступ для українських користувачів жодне видання не уточнює.

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua