Дата публікації:
11 червня 2021
Кількість переглядів:
682
Поділитися:

Ти опановуєш сучасну професію, маєш захоплююче хобі… але, "якщо тебе немає в Інтернеті, то ти не існуєш" (слова Білла Гейтса). Виправити ситуацію допоможе власний блог!

Бути блогером – модно і круто! Виникає питання: чим же блогери такі особливі? Все дуже просто! Уяви: сила-силенна людей щоденно «зависають» в соцмережах, і в один прекрасний момент весь цей натовп може тебе побачити, почути…

Сьогодні блог – це засіб для просування імені, бренду, товарів чи послуг.  Ті, хто займаються цією справою професійно – часто мають пристойний фінансовий дохід.

Блогерству не навчають в університетах, для цього не потрібен диплом. Не існує жодних обмежень: стати блогером може кожний, незважаючи ні на вік, ні на інтереси. Це може бути політик, бізнесмен, студент, лікар, спортсмен, навіть звичайна домогосподарка.  

Щоб донести свій меседж, блогери використовують соціальні мережі, окремі спеціалізовані блог-платформи, на зразок LiveJournal, відеохостинг YouTube та створюють власні сайти.

Блогер продуктує певний світ, нову реальність, цікаву для себе і своїх підписників.

Хтось хоче розважити публіку та підкорює своєю безпосередністю, як колишні одесити брат із сестрою, теперішні жителі Лондона - Макс і Катя. Якщо маєш дітей у родині, то,  напевно, знайомий з цією кумедною парочкою!

Діти-блогери Mister Max та Miss Katy

Дехто вражає оригінальним стилем та добрими справами, як волинська хіпста-бабуся Степанида Цвіт.

Сучасна, енергійна та несподівана hipsta_granny

Хтось, навпаки, висвітлює важливу інформацію, як Джина Трапані, одна з найпопулярніших жінок-блогерів у світі. Її блог дає різноманітні поради на всілякі життєві випадки.

Заснований Джиною Трапані блог Lifehacker.com.

Декотрі надихають та мотивують інших, як Піт Кешмор - один з наймолодших та найбагатших блогерів світу.

Mashable.com – динамічний блог Піта Кешмора про різні аспекти життя

А хтось ділиться власним досвідом, як колишній ведучий телешоу «Орел і Решка», а тепер блогер Антон Птушкін.

Тревел-блог Антона Птушкіна з вражаючим контентом

Попереду літо, можна відволіктися від буденних справ і спробувати себе в цій модній сфері! Можливо, твоє захоплення переросте у щось неперевершене та досить прибуткове!

Обов’язково познайомся з досвідом тих, хто уже на хвилі! Але не копіюй, придумай щось своє – унікальне та оригінальне…

Не розчаровуйся, якщо не станеш одразу супер популярним, бо всі люди різні, кожен обирає собі до смаку. Це як у мистецтві: комусь Далі – WOW, а для когось– so-so…

Опанувати блогінг допоможе Освітня онлайн платформа Дія.Цифрова освіта. З 2020 р. Бібліотека СумДУ є офіційним хабом цього Національного проєкту. Саме на цій платформі ти знайдеш цікаві онлайн-курси за участю відомих експертів. До дії, друже!

 

P.S. 14 червня відмічається Міжнародний день блогера, тож вітаємо всіх, хто вже долучився до цієї справи!

 

 

 

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua