Дата публікації:
08 червня 2021
Кількість переглядів:
657
Поділитися:

Англійська давно стала універсальною мовою світу, технологій та мережі Інтернет. В сучасному вимірі вже йдеться не просто про вміння говорити, щоб тебе зрозуміли, а про рівень володіння: чим він вищий, тим більше можливостей відкривається для особистого розвитку.

 ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ВИВЧЕННЯ МОВИ ОНЛАЙН?

  • Це зручно. Ти сам обираєш собі графік та місце навчання.
  • Автономність. Жодних груп, нових колективів, старост із методичками й деканів з навчальними планами. Тепер опанування мови ― лише твоя особиста справа й бажання.
  • Вибір формату. Відео, аудіо, ігри, мобільні додатки, тести, картки, тренажери, вправи, тощо... 
  • Постійний доступ до матеріалів. Ти можеш вивчати їх з другої, третьої... якої завгодно спроби.
  • Вартість. Звісно, бувають і платні освітні онлайн-платформи та курси. Проте маєш чудовий вибір безкоштовних ресурсів для вивчення мови.

Якщо маєш бажання покращити знання з англійської мови, збагатити словниковий запас, навчитись грамотно й цікаво писати тексти, використовувати свої вміння на практиці, розширити власні мовні горизонти – почни просто зараз!

СКОРИСТАЙСЯ МОВНИМ ГІДОМ для пошуку курсів чи додатків з вивчення англійської, які підходять саме тобі. Тут ти знайдеш навчальні курси для різних рівнів - від розмовних чатів до державних програм від Британських рад, індивідуальні та групові заняття з носіями мови, безкоштовні чи ліцензовані платні курси.

  • для редагування та роботи з текстом пропонуємо скористатись ресурсом Grammarly - онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою. Корегує пунктуацію, граматику, стиль написання.
  • якщо тобі зручніше сприймати інформацію на слух або потрібно вдосконалити розмовну англійську, скористайся ресурсами для аудіювання. Наприклад, ESL Video містить популярні фільми, мультфільми, сучасні пісні, серіали, як художні так і наукові, документальні, онлайн-тести, зручне й просте меню - все це стимулює до захопливого й цікавого навчання!
  • для вивчення мови з нуля або удосконалення поточного рівня використовуй платформи найкращих знавців англійської мови:

На BBC Learning English доступні навчальні курси для різних рівнів. Курси поділяються за тематикою: англійська в університеті, на роботі, у новинах тощо.
British Council LearnEnglish – ресурс для вивчення англійської мови від Британських рад, Вивчай граматику, лексику, покращуй навички з письма та вимови.

  • поєднуй навчання з легкою ігровою формою:

Вивчай англійську із використанням ігрової моделі з талісманом сайту левенятком Leo на платформі Lingualeo. На сайті є безкоштовні та платні навчальні курси.
Гра Grammar Gorillas розрахована на всі рівні підготовки і буде дуже цікава для дітей. Вона допомагає вивчити назви частин мови, тренує побудову речень. 

Обирай майданчики на свій смак, розмовляй та вдосконалюйся.
Головне – твоє бажання. Починай зараз і незабаром досягнеш мети!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua