Дата публікації:
12 жовтня 2020
Кількість переглядів:
6504
Поділитися:

Шановний друже! 

Сьогоднішній день пропонує Тобі безліч можливостей: Ти можеш здобути якісну освіту, стати учасником закордонної освітньої програми, або волонтером міжнародної організації, або ще більше – отримати грант на власне наукове дослідження чи посісти серйозну посаду у визнаній компанії.

Все це можливо. Досягти вибраної мети і стати на крок ближче до власного успіху тобі допоможе неформальний документ, який описує твої чесноти, вміння, навички та демонструє Твій високий рівень вмотивованості. 

Це – мотиваційний лист короткий діловий документ, що доповнює резюме при влаштуванні на роботу, отриманні стипендії, гранту, вступу до вишу і таке інше.

Як написати мотиваційного листа? Мотиваційний лист пишеться в офіційному стилі, має бути логічно викладений, написаний стисло і чітко, містити правдиву інформацію. Ні в якому разі не треба прикрашати розповідь про себе. Тебе і твою діяльність завжди можна перевірити.

 

Структура написання мотиваційного листа.

Вступна частина: обов’язково привітайся, залиш свої контактні дані, у зверненні краще вкажи ім’я людини яка буде читати твого листа. Це додасть Тобі переваг.

Основна частина: 

Часто організатори пропонують Тобі відповісти на деякі питання: 

  • що спонукало Тебе обрати певну компанію/навчальний заклад/організацію?
  • чому саме Ти повинен отримати шанс на волонтерство/роботу/грант?
  • що Тебе привабило в посаді, якщо йдеться про отримання роботи?
  • які Твої очікування від участі в певній програмі? 

Розкажи про себе, про своє бажання отримати омріяну роботу, освіту, стажування, запропонуй свій бекграунд. Доведи, що саме Ти потрібен компанії, організації, або вишу. Сконцентруйся на власних амбіціях, бажаннях, шляхах розвитку в рамках компанії, якій надсилається документ. Твоє завдання сформувати перше позитивне враження, щоб Тебе запросили на співбесіду. Покажи, що нового з’явиться, що отримає виш, галузь, якщо Ти все ж таки потрапиш у список "щасливчиків"? Поясни, чому це важливо для Тебе.

Заключна частина: подякуй за час, який компанія витратила на прочитання твого мотиваційного листа, а також за можливість майбутньої особистої зустрічі.

Слід пам’ятати, що мотиваційний лист повинен слугувати доповненням до резюме, а не дублювати його. 

Якщо Ти хочеш отримати омріяне, мусиш скласти ідеальне послання, в якому переконаєш організатора, що він шукає саме Тебе!

І ще, щоб не опинитися перед чистим аркушем за годину до дедлайну та врешті-решт отримати заповітне "Так!", скористайся допоміжними матеріалами:

 

Бажаємо Тобі успіху!

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua