Дата публікації:
03 травня 2024
Кількість переглядів:
75
Поділитися:

Сучасний український письменник, редактор літературних антологій, відомий блогер і політичний оглядач. Юрій Винничук пройшов тернистий шлях до слави і успіху, займався перекладами і довгий час працював на відоме видавництво «Піраміда». Зараз автор живе у Львові, продовжує складати власні книги і редагувати чужі. Один з небагатьох сучасних письменників, що публікуються виключно українською мовою.

Знайомимо вас із його гостросюжетним романом «ВІЛЛА ДЕККЕРА», який обов’язково #варто_почитати. Як і властиво Юрію Винничуку, «ВІЛЛА ДЕККЕРА» віртуозно балансує на межі ретродетективу й політичного трилера — так само, як герої книжки балансують у невизначеному межичасі буквально за кілька днів до початку Другої світової. Вир драматичних подій та яскравий гумор, глибоке знання таємного життя передвоєнного Львова, соковита мова, кримінальні та любовні інтриги — усе це читач знайде в новому романі визнаного майстра.

Атмосферна, із львівським присмаком історія про розслідування серійних вбивств місцевих євреїв та загадкового вбивства їхнього адвоката Альберта Коса. У цій справі головний герой Марко Крилович (він же "нічний репортер"), що неофіційно працює у львівській поліції, допомагає комісару Роману Обуху. Окрім того він ще встигає писати статті до газети, не розкриваючи таємниць слідства. Історія дуже цікава та заплутана, щиро радимо її любителям історичних детективів. Можемо додати, що є в ній і один мінус — незавершений сюжет, бо всі розслідування були зупинені у 1939 році через початок Другої світової війни. Тож, чекаємо на продовження.

А розплутати загадкові вбивства та зануритись у життя довоєнного Львова зможете разом із героями ретродетективу Юрія Винничука «ВІЛЛА ДЕККЕРА», замовивши книгу в електронному каталозі.

Смачного читання!

#бібліотека_сумду #сумду #варто_почитати #Книжковий_блог

Бібліотека Сумського державного університету
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

  +38 (0542) 68-79-29
  [email protected]

У разі використання матеріалів із сайту Бібліотеки СумДУ посилання на ресурс обов’язкове!

library.sumdu.edu.ua